Trivs i höstmörkret med badtunna i trädgården

När hösten väntar utanför dörren går det fortfarande att njuta av varma bad utomhus. För dig som längtar efter en badtunna på uteplatsen eller i trädgården finns det mycket inspiration att hämta. Med hjälp av detaljerna blir det extra mysigt och lockande att trotsa höstvindarna och kliva ner i vattnet.

Valet av badtunna bör göras med omsorg, vilket kommer leda till stunder som varar flera säsonger. Med Svenska badtunnor är det lätt att välja mellan modeller och hitta något som passar dig och dina behov. En svensktillverkad badtunna är dessutom anpassad till vårt klimat, vilket bidrar till upplevelsen.

Satsa på detaljerna för extra mys

När mörkret faller kan en ljusslinga eller stearinljus ge ett varmt sken i trädgården, eller skapa feststämning med lampor i olika färger. Det är också praktiskt att ha tillgång till en yta där det går att ställa ifrån sig glas och mobil, eller en bok. För att göra stunden mer bekväm kan det vara skönt med en varm morgonrock, tjock badhandduk och badtofflor. För dig som har insyn från andra hus eller förbipasserande är det ofta uppskattat med ett insynsskydd. Dessa går att köpa färdiga, men även större växter kan fungera bra. Förbered trädgården inför vintern och planera för vintergröna växter, samt växter med doft och färg under sommaren.

”På hösten kan jag längta hem” säger Johanna om sin badtunna till VillaLiv.

Tänk efter innan

Badtunnor värms främst upp med ved, gasol eller el. Ytan ska klara tyngden och vara plan, med tillgång till vatten. Avrinning och eventuell eldragning är viktigt att tänka på. Ett skydd över tunnan ökar säkerheten för barn och djur. Alla badtunnor behöver rengöras regelbundet för att hålla länge och ge rent vatten. Kontrollera också rekommendationer om eldning och vattenbesparingar.