Appar som hjälper dig i din vardag

Ibland är det svårt att få ihop vardagen med sysslor, jobb och fritid – plus att du behöver komma ihåg vad som ska handlas. Nuförtiden går det att samla mycket av den informationen i telefonen så att du slipper ha det i huvudet under dagen. På så sätt kan du effektivisera din vardag.

Mobiltelefonen använder du flera gånger per dag och främst är det för att kommunicera, antingen privat eller jobbrelaterat. Likaså är det mobilen du använder dig av för att scrolla i sociala medier och nyhetsflöden men visste du att mobilen även har användningsområden som hjälper dig att effektivisera din vardag? Genom att ladda ner appar som håller koll på inköpslistor, när det är dags att röra på sig och andra typer av schema-funktioner slipper du lägga alla göromål på minnet och kan fokusera mer tankekraft på andra saker – så kommer din app påminna dig om det andra!

Vilka typer av appar ska jag använda? 

Kom-ihåg-listor kan löna sig bäst i längden att använda. I början kan det vara svårt att använda dem för att du tänker att du ändå har informationen i huvudet. Men det behöver du inte ha! Vinsten i att använda sig av dessa listor är att du slipper komma ihåg själv och kan fokusera mer på annat. Det är en konst att lära sig. 

Delade arbetsytor är en typ av digitalt hjälpmedel som kan vara bra att använda när du arbetar i projekt eller vill dela idéer med andra. En delad arbetsyta är ett dokument där du och andra inbjudna kan arbeta tillsammans i realtid och se vad den andra arbetar med. Det finns många varianter av denna typ av tjänst och används förmånligt i projektarbeten och du kan oftast använda deras tjänster för lagring av dokument.

Skaffa en kalender som hjälper dig organisera din tid. När du har ett schema att följa kommer du kunna få fler saker gjorda, även de som är du tycker är tråkiga. Schemalägg vad det är du ska göra under din arbetsdag och även vad du ska få gjort på din fritid, exempelvis träning. Testa och se om du når förbättringen du längtat efter!