Styr din arbetstid – jobba som hyrläkare

Att jobba som hyrläkare kan vara ett sätt för dig att ta kontroll över dina arbetsförhållanden. Du kan bestämma dina tider och var du jobbar själv. Lönen är inte dålig den heller.

Att säga att många när en dröm om att själva bestämma över sina arbetsförhållanden vore förmodligen en underskattning. Medlink är ett svenskt företag som hyr ut och anställer så kallade stafett- och hyrläkare, yrkesgrupper som både tjänar bra och har stor kontroll över sina egna arbetstider. Gå in och läs mer här för att få reda på hur du som är läkare kan ta kontroll över dina arbetsförhållanden.

Bestäm dina arbetstider – men tänk på detta

Att själv välja sina arbetstider har många fördelar. Du kan till exempel själv välja att förlägga din ledighet under tider på året då det matchar med dina nära och kära. Göran Kecklund som forskar om stress ger dock rådet att inte komprimera arbetstiden för mycket eller för ofta. Att vara ledig länge innebär på motsatt håll att du kan behöva jobba intensivt under vissa perioder vilket kan vara dåligt för hälsan på sikt.

Flexibilitet gynnar både dig och arbetsgivarna

Möjligheten att vara flexibel innebär potentiella fördelar inte bara för dig som jobbar som stafettläkare, utan också för arbetsplatserna. Med tillgång till en pool med personal som kan hoppa in periodvis på vårdinstitutioner slipper landsting fastanställa personal som kostar mer pengar i längden.

Uppfyll drömmen om att frilansa

Att frilansa har helt klart både för- och nackdelar. Frågar du dem som gör det brukar svaret dock bli att fördelarna överväger. Många frilansare nämner inkomsterna som en av nackdelarna. Det bör knappast bli ett problem för dig som överväger att börja arbeta som hyrläkare. Du kan räkna med att få bra löneerbjudanden med tanke på att det råder brist på läkare inom många landsting.