Lär dig byta däck för en bättre självkänsla

Det är många därute som lider av dålig självkänsla. Det finns flera sätt att råda bot på detta varav några kan var lite mer krävande medan andra är lite lättare som att helt enkelt lära sig något nytt.

Självkänsla innebär att du medveten om ditt egna värde och detta är viktigt för att du ska kunna vara glad och lycklig. Något som kan öka din självkänsla rejält är genom att lära dig något nytt som är främmande för dig som till exempel att byta däck.

Lär dig byta däck själv

däckbyteAtt byta däck är något de flesta av oss lämnar till en bilmekaniker men med lite envishet kan du lära dig det själv och bli ett nytt bilproffs. Du kommer att spara pengar för att du slipper betala för arbetskostnad och du kommer öka din självkänsla för du inser att du kan klara av allt du ger dig in på. På YouTube kan du hitta flera guider med hur du lär dig byta däck. Det första du behöver göra är att veta vilka däck du ska ha, däck från märket goodyear är alltid ett bra val. På sidan av däcken hittar du mängder med information om dimension, belastningsindex och hastighetsklass.

Såhär byter du

När du fått tag i rätt däck börjar du med att hissa upp bilen med en domkraft och kan sedan skruva av bultarna på de gamla hjulen. Lyft bort däcken, tänk bara på att de är tunga. I samband med hjulbytet bör du kontrollera bromsbeläggen så att de inte är slitna. Sätt på de nya hjulen, smörj in bultarna och skruva fast dem i hjulet. Efter att du sänkt ner bilen kontrollerar du att alla hjulbultar är fastspända. Nu har du lärt dig något nytt och kan stoltsera med en ny praktisk kunskap.