Finn friden med mysig inredning

Ditt hem är så mycket mer än bara en bostad. Det är en plats där du ska kunna koppla av, ladda batterierna och må riktigt bra. Att trivas i hemmet är viktigare än du kanske tror och faktum är att ett mysigt hem leder till ökad glädje, starkare självförtroende och bättre hälsa.

Det roliga med ditt hem är också att du kan inreda det precis som du vill och har du tittat på inredningsprogram har du säkert märkt att de flesta hus och lägenheter avspeglar de inneboendes personligheter. Om du tycker att det är svårt att inreda och inte riktigt litar på din egen smak är det dags att komma över den tröskeln, för det enda som egentligen räknas är att du trivs där du bor.

Vackert venetianskt eller spartanskt skandinaviskt?

Det första du bör tänka på när du ska inreda är vad du med handen på hjärtat själv tycker är finast. Har du rest mycket och blivit förtjust i den barocka, venetianska stilen eller är du traditionell nordbo som uppskattar minimalism? Kanske är du både och? Här kommer den stora nyheten: allt är tillåtet. Glöm aldrig att det går att variera och byta ut det mesta i ditt hem och därför är det alltid smart att satsa på roliga och personliga detaljer. Genom att skaffa snygga och kvalitativa gardiner från Nolhaga Hem kan du ge varje rum en egen stil, till exempel rosa rosor i vardagsrummet och en skir, vit textil i köket. Ligger ditt sovrum mycket ljust kan du satsa på vackra mörkläggningsgardiner och till barnens rum kan det vara kul med prickiga gardiner eller motiv med fåglar och andra djur. Gardinerna kommer att påverka rummets helhetsintryck och tillföra en kul touch av din personlighet även mot de neutralaste väggarna.

Hitta inspirationen

Inspirationen är viktig när det gäller inredning och det finns många källor att hämta idéer från. Några exempel på inspirationskällor, förutom regelrätta inredningstidningar, är:

  • Film och serier. Ägna extra uppmärksamhet åt inredningen och om du ser något du gillar kan du fota skärmen och ha som referenspunkt.
  • Resor. Även om du inte själv reser för tillfället finns det massor av bra reseprogram och tidningar där du kan utforska olika färger och stilar från hela världen.
  • Konst. Du behöver inte vara någon stor konstkännare för att uppskatta olika verk, deras motiv och färgkombinationer.
  • Naturen. Gå på en härlig promenad och ägna dig åt att observera skogar, ängar, blommor och hav.
  • Inredningsreportage. Sköna hem, Elle och Metro mode brukar alla ha bra reportage.

När du ser något inspirerande betyder det inte att du måste kopiera rakt av, utan snarare att du upptäcker vad du tycker om och sedan kan överföra det till din bostad. Ett harmoniskt hem innehåller både praktiska och njutningsfulla föremål och det är just därför som det är viktigt att du omger dig med färger och former som du tycker om. Ett blått sovrum har lugnande effekt och sänker ditt blodtryck, medan ett gult och vitt kök piggar upp och ger energi – så länge du själv tycker att det är fint! Det är just det som är nyckeln!