Må bättre av lite lyx i vardagen

Det är inte så lätt att få ihop livspusslet. Tyvärr blir det ofta att man glömmer bort sig själv i allt som måste hinnas och som är helt nödvändigt att göra. För att annat ska kunna fungera måste du må bra – så försök hitta sätt att ta hand om dig själv!

Är det svårt att hinna med jobb, träning och att ha tid för vänner och familj? Du är inte ensam, idag är det många som har problem att få ihop sin vardag. Det är lätt hänt att man försöker trycka in så mycket som möjligt. Men när stannade du egentligen upp senast och funderade på vad du behöver för att må bra?

Något du tycker om

Ett enkelt sätt att må bättre kan vara att ge dig själv något du tycker om. Ett exempel är att ge dessa fina halsband från Efva Attling till dig själv. En present till dig själv visar dig att du är värd sånt du tycker om. När du sen har halsbandet på dig blir du påmind om det varje gång du ser dig i spegeln. Påminnelsen kan i sin tur göra att du får närmare till att visa dig själv omsorg på olika sätt.

Varför unna dig något?

Att köpa ett halsband är ett konkret sätt att ge dig själv något fint, men det finns många olika sätt att ge dig uppskattning. Läs en bra bok, ät en fin middag på restaurang, boka in en dag på spa, eller fixa en kväll hemma då du pysslar om dig själv. När du mår bättre kommer det också bli lättare att orka med livets stressiga delar.

Vänta inte på att någon annan ska göra dig lycklig

Att ta hand om dig själv innebär att ta ansvar för ditt eget liv. Vissa verkar vänta på att någon annan ska komma och göra dem lyckliga, men det är inget man kan räkna med. I dessa tider när stressrelaterade problem ökar kan det vara livsviktigt att ta för vana att ta hand om sig själv.