Skapa ett harmoniskt hem

De flesta håller nog med om att inredning kan vara individuell och att allt inte passar alla. Smak, stil och olika influenser skiljer sig åt, men det finns faktiskt en hel del inredningsmisstag som gör att hemmet snarare bidrar till stress än lugn och ro. Inredningen i hemmet kan i allra högsta rad påverka hur du mår.

Som tur är finns det många tips och tricks som ger dig det där harmoniska hemmet du längtar efter. Läs mer här om klassiska inredningsmisstag och hur du undviker dem för att skapa ett hem som andas harmoni samtidigt som du blir både piggare och gladare. Använd Homeroom rabatter för att shoppa möbler och inredning för hela hemmet. Se den stressfria inredningsmanövern som en nödvändig make-over för att komma tillrätta med ett hem som skapar negativa energier.

Stressfri inredning

Många strävar efter ett hem som är både vackert och trivsamt, men för att komma dit krävs inredningsknep som hjälper dig att hålla ordning på såväl stressnivåer som saker. Organisering är A och O. Det är omöjligt att koppla av i ett hem som svämmar över av saker. För att uppnå en miljö i hemmet där du kan andas och trivas behöver du:

  • Organisera och rensa
  • Se över belysning
  • Harmonisera färger

Skapa positiva energier hemma

Färger, material och möblering påverkar alla som bor i hemmet. Läran om Feng shui och tankar om energifält är i ropet just nu vilket gör det lätt att hitta inspiration i både inredningsmagasin och bloggar. Med hjälp av lugna färger och gröna växter kan du till exempel komma långt när det gäller att att skapa en skön energi i hemmet. Naturmaterial har en härlig känsla där element som jord, eld, vatten, trä och metall grundar oss. Fel färg i sovrummet kan till exempel leda till dålig sömn. Röd färg på väggarna sägs öka pulsen medan grön färg ökar känslan av lugn och välbefinnande. Gul färg piggar upp, men glöm inte den röda tråden genom hemmets olika rum.

Den första platsen som möter både besökare och boende är hallen. Detta rum slår an såväl ton som humör för resten av hemmet. En ljus och välorganiserad hall gör att du kommer in i ditt hem och möts av en stressfri zon. Det oorganiserade kaoset är stressens bästa vän och det gäller alla rum i hemmet. När varje sak har en bestämd plats finns det inget som kan ligga framme och skapa vare sig stress eller skuldkänslor.

Öka välbefinnandet med rätt belysning

Dålig belysning kan leda till ökad trötthet och i längden till försämrad syn. Rätt ljus kan istället bidra till välmående och en ombonad atmosfär. Satsa på både takbelysning och mysbelysning, men det viktigaste av allt är att inte överdriva. När det blir för mycket i hemmet märks det tydligt, oavsett om det rör sig om för många lampor på varje ledig yta eller att olika sorters växter trängs i fönsterkarmen och döljer utsikten. Även det naturliga ljuset behöver kunna få flöda fritt genom hemmet. Ljuslyktor, mysiga kuddar och mattor kan dessutom skapa ett härligt hem där du mer än gärna kopplar av även i vardagen.